Advertentienummer: V2416

Advertentie details

Thema (soort werk):
Activiteitenbegeleiding
Waar:
Heeze
Leende
Sterksel
Leenderstrijp
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Binnen Kempenhaeghe, op de Strabrechtse Heide, hebben we een dagbestedingslocatie waar deelnemers met veelal een verstandelijke beperking en epilepsie helpen met het onderhouden van het bos en de heide. Daarnaast werken ze in onze moestuin, waar ze samen groenten en kruiden kweken. Voor onze moestuin zoeken we vrijwilligers die samen met de bewoners willen werken aan allerlei tuinklussen die we met z’n alle vormgeven..
In de moestuin kun je helpen met het schoffelen en planten van groenten en kruiden. Daarnaast denk je mee over wat er in de moestuin kan groeien en help je bij het maken van teeltplannen. Tijdens het oogstseizoen ga je samen met de bewoners de producten verwerken en verkopen. Eén zaterdag per maand komen we samen en maken we er met z’n allen een gezellige dag van waarin ook ruimte is voor koffie met iets lekkers en een uitgebreide lunch. Deze zaterdag komt ook iedereen samen om de tuin bij te houden, en van maandag tot en met donderdag kun je in overleg aan de slag. Vooral op dinsdag- en woensdagochtend kunnen we extra hulp gebruiken. Het seizoen loopt van maart tot en met oktober, maar ook in de winter is er genoeg te doen.
Onze bewoners hebben een verstandelijke beperking en epilepsie, maar je staat er nooit alleen voor. Er is altijd een begeleider aanwezig voor hulp en ondersteuning. We zoeken iemand die fysiek fit voelt en enige ervaring met moestuinieren is fijn, maar niet noodzakelijk. Belangrijker is dat je het fijn vindt om met onze doelgroep te werken en graag buiten bezig bent.
Ben je enthousiast en wil je graag meer weten?
Neem vrijblijvend contact op met ons wervingsteam,
Paul Verhaeg (Recruitment)
Carlijn Ceelen (Adviseur Vrijwillige Inzet Kempenhaeghe)

Je bent van harte welkom!
E-mail: vrijwilligersvacature@kempenhaeghe.nl
Tel: 06-83524991 of 06-13325079

Onze bewoners staan centraal, maar we vinden het belangrijk dat vrijwilligers zich met plezier inzetten, op momenten dat het hen ook schikt. De frequentie van het contact is daarom in overleg af te stemmen.

* Van vrijwilligers vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) bij de start van het vrijwilligerswerk

 

Tegenprestatie

Naast het werken in een ontzettend leuke omgeving, de kans om echt het verschil te maken en het feit dat je enorm van waarde bent voor een ander, willen wij als Kempenhaeghe ook graag laten merken dat we onze vrijwilligers erg waarderen.
Daarom krijg je als vrijwilliger o.a.
- een reiskostenvergoeding
- een eindejaarsattentie
- een vrijwilligersfeest
- gratis deelname aan cursussen en workshops
- gratis deelname aan de personeelsvereniging
- fitnessen tegen gereduceerd tarief
En natuurlijk een kaartje op je verjaardag!