Advertentienummer: V2165

Advertentie details

Thema (soort werk):
Administratief/ Juridisch/ Financieel
Burenhulp/ Hand- en spandiensten
Voor wie:
Groepen/ Volwassenen
Groepen/ Anderstaligen
Individueen/ Volwassenen
Individuen/ Ouderen
Individuen/ Anderstaligen
Waar:
Heeze
Leende
Sterksel
Leenderstrijp
Wanneer:
Ochtend
Middag
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Cordaad Welzijn is op zoek naar mensen die Nieuwkomers willen helpen met hun weg vinden in onze gemeente. Met nieuwkomers bedoelen we mensen die vanuit een AZC komen en een woning aangeboden krijgen in onze gemeente. Deze mensen hebben hulp nodig, dat is duidelijk. Waar deze hulp uit bestaat is afhankelijk van de mensen zelf maar ook van hun gezinssituatie. Kinderen moeten naar school, moeten dus kennismaken en ingeschreven worden. Ouders gaan inburgeren dus een intake bij één van de scholen voor inburgering staat op de lijst. Denk verder aan aanmelden bij een huisarts, kennismaken met de buren, het consultatiebureau, wegwijs maken in onze dorpen, waar stopt de bus, waar is het station, waar is de Action, wanneer zet je welke bak buiten…..
Veel dingen die voor ons vanzelfsprekend zijn maar bij nieuwkomers even benoemd moeten worden.

Daarnaast is Cordaad Welzijn ook en vooral op zoek naar mensen die het spreekuur willen bemensen. Wij hebben elke maandag spreekuur, zelfs in corona-tijd. Onze clienten kunnen een afspraak maken op maandagmiddag. Zij komen met velerlei vragen en wij proberen ze te helpen met het vinden van de antwoorden. Sommige dingen zijn voorspelbaar zoals de aanvragen voor kwijtschelding gemeentelijke belastingen en Waterschap maar daarnaast is het altijd verrassend waar mensen mee komen. In de meeste gevallen pleeg je een telefoontje en gaat je client daarna tevreden naar huis. Soms is het ingewikkelder, heb je meer tijd nodig of hulp van een collega… geen probleem, alles is mogelijk. Wij zijn een groep collega’s die elkaar altijd en overal bij zal staan. Geen enkele collega wordt ooit in de steek gelaten.

Zou je vrijwilliger willen worden maar zoek je nog de aansluiting? Denk aan ons. Bij Cordaad Vluchtelingenwerk is zoveel mogelijk. Je kunt hierboven lezen dat we een duizendpoot zoeken en dat is niet overdreven. Wil je handwerken? Wil je taalles geven? Wil je wekelijks bij iemand op de koffie gaan? Heb je een ander leuk idee? Meld je aan!!!!
Wij vragen geen speciale ‘skills’ maar wel empathisch vermogen. Wat we bieden? Een fijne groep collega’s, betrokkenheid, warmte, de mogelijkheid om dingen van elkaar te leren, te sparren en je samen met onze cliënten en collega’s goed te voelen over elk klein of groot succes dat we bereiken.

Als je interesse hebt, neem dan contact op met de coördinator van Cordaad: Saskia Lenders via 06-57198986

Tegenprestatie

Je bent onderdeel van een warme groep van hartelijke vrijwilligers, er is collegiale hulp op alle fronten. Wij laten niemand in de steek!!!

Als je vrijwilliger bent bij Cordaad Welzijn val je onder het vrijwilligersbeleid van Cordaad Welzijn. Je bent dan verzekerd, krijgt een reiskostenvergoeding en we nodigen je een aantal keer per jaar uit voor een gezellig samenzijn met andere vrijwilligers van Cordaad Welzijn binnen Heeze-Leende . Je wordt begeleid door een coördinator en er worden trainingen en vrijwilligersbijeenkomsten georganiseerd.